## CFO ZOOM WEBINAR STRATEGIC PLANNING WORKSHOP FOR FY2021

To ensure a continuous delivery of the Commission's mandate to overseas Filipinos, a strategic planning workshop of the targets for the current year, FY2021, shall be conducted via Zoom Webinar on 25-26 January 2021.

The objectives of the Strategic Planning are as follows:

- 1. To identify and set achievable programs, activities, and projects (PAPs) that are responsive to the current health crisis situation;
- 2. To identify appropriate interventions to achieve unmet targets from the previous fiscal year; and
- 3. To address particular issues, if any, in the design and, or implementation of PAPs.

For this purpose, the following officers and employees are hereby directed to participate in the 2021 Online Strategic Planning Workshop:

#### Office of the Secretary (OSEC)

- 1. Justice Francisco P. Acosta
- 2. Atty. Xerxes E. Cortel
- 3. Michelle Dawn C. Bande
- 4. Jovian Louis G. Bulawan
- 5. Franciso S. Calingasan
- 6. Anne Marie P. Laqui
- 7. Mark Nicolai A. Siccuan
- 8. Khaye Patrisha G. Orit

### Migrant Integration and Educ. Div. (MIED)

- 1. Ivy D. Miravalles
- 2. Ariel T. Cruz
- 3. Iluminada A. Gunabe
- 4. Janet B. Ramos

## Policy, Planning and Research Div. (PPRD)

- 1. Rodrigo V. Garcia, Jr.
- 2. Michael A. Apattad
- 3. Elfred Ulysses D. Del Rosario
- 4. Graciel Antonett A. Paguinto
- 5. Joanna Lyn S. Rodriguez

## Office of the Executive Director (OED)

- 1. Usec. Astravel Pimentel-Naik
- 2. Adoracion A. Avelino
- 3. Joseph Aaron A. Del Rosario
- 4. Jenny Rose A. Gomez

#### Project Management Division (PMD)

- 1. Marita D. Apattad
- 2. Erwin Paul S. Cristobal
- 3. Kristine Joy D. Gacer
- 4. Benilda R. Pereyra
- 5. Manolo V. Tibe

#### Management Info. Systems Div (MISD)

- 1. Romeo R. Rosas II
- 2. Troy D. Agcanas
- 3. Michael C. Gregorio
- 4. Alyssa Jeanne G. Gozo
- 5. Rosemarie V. Juan

- 6. Patricia Marie M. Salvador
- 7. Frencel Louie T. Tingga
- 6. Aldrin John R. Nagera
- 7. Allen Dennis T. Pulma
- 8. Ma. Auxillium II M. Obispo
- 9. Darlene May E. San Juan

## Administrative and Finance Division CFO Employees Association (CFOEA) (AFD)

1. John Nichols G. Ruelos

- 1. Mario O. Garcia 2. Racquel B. Austria
- 3. Maria Dominica D. Belmonte
- 4 Warner A Dawal
- 5. Candelario R. Garcia
- 6. Kevin N. Ladi
- 7. Fernando P. Marcos
- 8. Evangeline C. Nepomuceno
- 9. Cindy K. San Pedro
- 10. January Danielle T. Sanchez
- 11. Arnel E. Sual

Attached are the 2-day program, reminders, and other template documents needed for the presentation for your advanced reference.

The AFD is directed to provide administrative and logistical support, including provision of shuttle services to employees who will participate in the activity as well as arrange for the two day PM snacks, dinner (if needed) and provide materials and supplies as may be needed.

The MISD is directed to assist in the technical conduct of the Zoom Webinar.

For further questions regarding the format and details of the activity, please contact the Policy, Planning and Research Division (PPRD) through Michael A. Apattad through his mobile number 0998-999-4982 or email address michael.apattad@gmail.com

JUSTICE FRANCISCO P. ACOSTA (Ret.) Chairperson and Secretary



18 January 2021

# Office of the President of the Philippines COMMISSION ON FILIPINOS OVERSEAS

## CFO ZOOM WEBINAR STRATEGIC PLANNING WORKSHOP FOR FY2021

Proposed Programme of Activities Tentative Schedule (25-26 January 2021)

TIME	ACTIVITY	IN-CHARGE	
DAY 1 – 25 January 2021, Monday			
2:00 pm – 2:05 pm	Prayer	AFD	
2:05 pm – 2:10 pm (5 mins)	Welcome Message	Usec. Astravel P. Naik	
2:10 pm – 2:15 pm (5 mins)	Message/ Policy Direction of CFO	Justice Francisco P. Acosta	
2:15: pm – 2:25 pm (10 mins)	Overview of Strategic Planning Workshop	PPRD	
2:25 pm – 2:45 pm (20 mins)	Presentation of FY2021 CFO Budget	AFD	
2:45 pm - 3:10 pm (25 mins)	Presentation of Agency's Summary of Performance/Accomplishment for the FY2020	PPRD	
Presentation and Critiquing of the 2021 Targets (Catch Up Plans to 2020 Unmet Targets vis-à-vis the Circumstances Surrounding the Pandemic should be included)			
3:10 pm – 3:30 pm (20 mins)	Office of the Secretary (OSEC) and Office of the Executive Director (OED)	OSEC and OED	
3:30 pm – 3:50 pm (20 mins)	Migrant Integration and Education Div. (MIED)	MIED	
3:50 pm – 3:55 pm (5 mins)	BREAK		
3:55 pm – 4:15 pm (20 mins)	Policy, Planning and Research Division (PPRD)	PPRD	
4:15 pm – 4:35 pm (20 mins)	Project Management Division (PMD)	PMD	
4:35 pm – 4:55 pm (20 mins)	Management Information Systems Division (MISD)	MISD	
4:55 pm – 5:15 pm (20 mins)	Administrative and Finance Division (AFD	AFD	

DAY 2 – 26, January 2021, Tuesday			
2:00 pm – 2:05 pm	Prayer	OED	
Annual Procurement Plan			
2:05 pm – 2:25 pm (20 mins)	Presentation of: 1. Status of CFO's 2020 Annual Procurement Plan 2. FY2021 Annual Procurement Plan	AFD	
Presentation of 3-Year ISSP (2022-2024)			
2:25 pm – 2:40 pm (15 mins)	Management Information Systems Division (MISD)	MISD	
2:40 pm – 2:50 pm (10 mins)	Administrative and Finance Division (AFD)	AFD	
2:50 pm – 3:00 pm (10 mins)	Policy, Planning and Research Division (PPRD)	PPRD	
3:00 pm – 3:05 pm (5 mins)	BREAK		
3:05 pm – 3:15 pm (10 mins)	Migrant Integration and Education Div. (MIED)	MIED	
3:15 pm – 3:25 pm (10 mins)	Project Management Division (PMD)	PMD	
3:25 pm – 3:35 pm (10 mins)	Office of the Secretary (OSEC) and Office of the Executive Director (OED)	OSEC and OED	
GAD Plan and Budget and CFOEA			
3:35 pm – 3:45 pm (10 mins)	Presentation of 2021 GPB	GFPS	
3:45 pm – 4:05 pm (20 mins)	Presentation of CFOEA Concerns and Plans	CFOEA	
4:05 pm – 4:15 pm (10 mins)	Summary of Agreements and Recommendations (Workshop Outputs)	PPRD	
4:15 pm – 4:30 pm	<ul> <li>Closing Messages / Ways Forward</li> <li>Usec. Astravel Pimentel-Naik</li> <li>Justice Francisco P. Acosta</li> </ul>	OSEC and OED	